Canicula a provocat moartea a peste 300 de oameni, în Japonia, în această vară - FOTO

Peste 300 de persoane au murit din cauza caniculei care s-a abătut în această vară asupra Japoniei, conform unui bilanţ al postului de televiziune NHK.

98 afișări
Imaginea articolului Canicula a provocat moartea a peste 300 de oameni, în Japonia, în această vară - FOTO

Peste 300 de persoane au murit din cauza caniculei care s-a abătut în această vară asupra Japoniei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vestul Japoniei a cunoscut cea mai călduroasă vară înregistrată vreodată în arhipelag, cu o temperatură maximă de 41 de grade Celsius la umbră atinsă pe 12 august la Shimanto, în sudul insulei meridionale Shikoku, potrivit agenţiei meteorologice japoneze.

Pe lângă Shikoku, partea de vest a arhipelagului cuprinde Insula Kyushu şi sud-vestul insulei principale Honshu, cu metropolele Osaka, Kobe şi fosta capitală imperială Kyoto.

Estul ţării, unde se situează megalopolisul Tokyo, cu 35 de milioane de locuitori, a cunoscut, de asemenea, o vară toridă, a treia cea mai călduroasă înregistrată în arhipelag, cu temperaturi care depăşeau uşor 30 sau 35 de grade Celsius la umbră.

La sfârşitul perioadei caniculare, NHK a recenzat cel puţin 338 de decese cauzate de căldură în perioada cuprinsă între sfârşitul lunii mai şi sfârşitul lunii august. Aproximativ 78% dintre persoanele decedate au peste 60 de ani, iar trei sferturi dintre victime au murit în propriile case, adesea lipsite de aparate de aer condiţionat.

La rândul său, Agenţia Naţională pentru Gestionarea Dezastrelor a anunţat că aproape 54.000 de persoane au fost internate în spital în această perioadă, fiind victime ale insolaţiei sau deshidratării, iar 87 de persoane au murit din aceste cauze.

Obişnuitul sezon ploios care începe în luna iunie nu a fost intens şi s-a terminat prea devreme în acest an în Japonia, fiind urmat, de la începutul lunii iulie, de zile toride, uneori întrerupte de furtuni violente.

Astfel, o tornadă s-a soldat cu zeci de răniţi, luni, la periferia capitalei Tokyo, unde aceasta a distrus case şi imobile, potrivit poliţiei şi presei.

În imagini impresionate difuzate de postul de televiziune public NHK apar locuinţe distruse şi maşini răsturnate la Koshigaya, un oraş din prefectura Saitama (nord de Tokyo). Un depozit a fost literalmente dus de rafalele de vânt violente şi proiectat în alte imobile.

Poliţia a anunţat 27 de răniţi în acest oraş, fără să precizeze gravitatea cazurilor. Agenţia de presă Jiji a precizat că majoritatea răniţilor sunt membri ai unei echipe de volei de la un colegiu.

NHK a informat, de asemenea, că zeci de persoane au fost internate în spital cu răni uşoare.

"Pregătim adăposturi şi provizii" pentru sinistraţi, a menţionat pentru AFP un responsabil din cadrul serviciilor de pompieri din Koshigawa.

Aproximativ 30 de mii de locuinţe din prefectura Saitama au rămas fără curent electric, din cauza rafalelor puternice de vânt şi fulgerelor, a anunţat compania de electricitate Tokyo Electric Power (TEPCO).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici