Caniculă şi risc de incendii în Australia - VIDEO

Australienii se confruntă cu unul dintre cele mai cumplite valuri de caniculă din ultimii ani, cu temperaturi care depăşesc 40 de grade Celsius în unele zone, mare parte din teritoriul ţării fiind vizat de alerte de incendii.

279 afișări
Imaginea articolului Caniculă şi risc de incendii în Australia - VIDEO

Caniculă şi risc de incendii în Australia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Serviciile de urgenţă au avertizat asupra riscului de incendii de vegetaţie, iar serviciile medicale au recomandat populaţiei să consume multă apă şi să nu se expună la căldură, relatează Sky News.

Experţii susţin că ultima dată când o zonă aşa de extinsă a Australiei s-a confruntat cu un val de caniculă similar a fost în 2001. Aproximativ 80 la sută din teritoriul ţării a fost afectat de o masă de aer cald care se răspândeşte de la vest la est.

John Nairn, de la Biroul de Meteorologie, afirmă că valurile de căldură sunt normale pentru vara australiană, dar cel actual este neobişnuit pentru că acoperă o mare parte din teritoriu.

Printre zonele cu cea mai ridicată temperatură, vineri, se numără Wudinna, în sudul ţării, unde mercurul termometrelor a atins 48,2 grade Celsius, şi Adelaide, tot în sud, unde s-au înregistrat 45 de grade Celsius.

Premierul australian Julia Gillard le-a cerut cetăţenilor să fie vigilenţi. "Aveţi grijă şi staţi în locuri sigure pentru că ne confruntăm cu un val de căldură extremă. Ascultaţi avertizările privind riscul de incendii de vegetaţie. JG", a scris ea pe Twitter.

Poliţia a avertizat, de asemenea, australienii să nu lase nesupravegheaţi în maşini copii, vârstnici sau animale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici