Carne de cal nedeclarată, în salam distribuit de grupul britanic Tesco în Cehia

Filiala cehă a grupului britanic de distribuţie Tesco a anunţat miercuri, la Praga, că a identificat şi apoi a retras de la vânzare salam ambalat de către societatea cehă Masna Studena ce conţinea carne de cal nedeclarată.

252 afișări
Imaginea articolului Carne de cal nedeclarată, în salam distribuit de grupul britanic Tesco în Cehia

Carne de cal nedeclarată, în salam distribuit de grupul britanic Tesco în Cehia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Teste de laborator au confirmat prezenţa ADN-ului de carne de cal, la nivelul de aproximativ cinci la sută", a declarat Jiri Marecek, un purtător de cuvânt ceh al Tesco.

Potrivit purtătorului de cuvânt, grupul a testat cu un rezultat negativ alte cinci produse Masna Studena, vândute de asemenea sub marca Tesco.

Societatea Masna Studena, cu sediul în sud-vestul ţării, a declarat că această carne declarată ca fiind de vită, utilizată la prepararea salamului, era importată din Italia.

"Este, în mod evident, vina furnizorului extern al cărnii, care a indus în eroare Masna Studena", a declarat Karel Hanzelka, un purtător de cuvânt al societăţii.

Serviciile veterinare cehe au descoperit, deja, carne de cal în chiftele etichetate ca fiind din carne de vită furnizate grupului suedez Ikea, în hamburgheri produşi în Polonia şi importaţi de societatea daneză Nowaco, dar şi în lasagna produsă în Luxemburg, importată tot de Nowaco.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici