Casa Albă a îndemnat la încetarea imediată a violenţelor în Ucraina: "SUA examinează măsuri suplimentare, inclusiv sancţiuni"

Casa Albă a îndemnat duminică la încetarea imediată a confruntărilor violente din Ucraina între manifestanţi şi forţele de ordine, ameninţând cu eventuale sancţiuni.

578 afișări
Imaginea articolului Casa Albă a îndemnat la încetarea imediată a violenţelor în Ucraina: "SUA examinează măsuri suplimentare, inclusiv sancţiuni"

Casa Albă a îndemnat la încetarea imediată a violenţelor în Ucraina: "SUA examinează măsuri suplimentare, inclusiv sancţiuni" (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Suntem foarte îngrijoraţi de violenţele care au avut loc astăzi (duminică) pe străzile din Kiev şi îndemnăm toate părţile la o detensionare imediată a situaţiei", a declarat Caitlin Hayden, o purtătoare de cuvânt a Consiliul Naţional american pentru Securitate, citată într-un comunicat.

"Amplificarea tensiunii în Ucraina este consecinţa directă a eşecului Guvernului de a recunoaşte revendicările legitime ale populaţiei ucrainene (...). Statele Unite continuă să examineze măsuri suplimentare - inclusiv sancţiuni -, ca răspuns la folosirea violenţei", a continuat ea.

Confruntări violente, care s-au soldat cu zeci de răniţi, au izbucnit duminică seara, la finalul unei manifestaţii, la Kiev, la care au participat aproximativ 200.000 de opozanţi proeuropeni, după adoptarea de noi legi care consolidează sancţiunile împotriva contestatarilor.

"Îndemnăm Guvernul ucrainean să adopte măsuri care să reprezinte progrese în Ucraina, inclusiv abrogarea legilor antidemocratice adoptate în ultimele zile, retragerea poliţiei antirevoltă din centrul Kievului şi începerea unui dialog cu opoziţia politică", a declarat Hayden.

Preşedintele Viktor Ianukovici a promis să creeze luni o comisie privind soluţionarea crizei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici