Casa Albă cere Congresului să aprobe mai mult ajutor militar pentru Ucraina

Casa Albă a cerut miercuri Congresului să aprobe un sprijin suplimentar de miliarde de dolari pentru Ucraina, în timp ce contraofensiva acesteia împotriva forţelor ruseşti continuă.

210 afișări
Imaginea articolului Casa Albă cere Congresului să aprobe mai mult ajutor militar pentru Ucraina

Casa Albă cere Congresului să aprobe mai mult ajutor militar pentru Ucraina

Preşedintele american Joe Biden intenţionează să obţină o "perspectivă de pe câmpul de luptă" din partea preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, atunci când se vor întâlni joi la Casa Albă, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby.
 
"Este cu adevărat un moment critic, în timp ce ne îndreptăm spre toamnă", a declarat Kirby, adăugând că Zelenski a fost încurajat de Casa Albă să se întâlnească cu legislatorii americani pentru a-şi prezenta argumentele în favoarea continuării sprijinului militar, având în vedere opoziţia exprimată de unii membri.
 
"Este vital să obţinem adoptarea acestui supliment", a spus el, avertizând că dacă preşedintelui rus Vladimir Putin i s-ar permite să preia controlul Ucrainei, trecând astfel de graniţa NATO, costul ar fi "exorbitant de mare".
 
"Dacă credeţi că sprijinirea Ucrainei costă mult acum, gândiţi-vă cât de mult am putea plăti în sânge şi comori dacă am renunţa şi l-am lăsa preia controlul asupra Ucrainei”, a spus el. "Apoi, costul apărării integrităţii suverane şi a teritoriului, credeţi-mă, devine mult mai scump atât în sânge, cât şi în comori, inclusiv în sânge american."
 
Biden a făcut presiuni asupra Congresului pentru a oferi 24 de miliarde de dolari suplimentari pentru Ucraina şi alte nevoi internaţionale, pe fondul invaziei continue a Rusiei. Colegii democraţi ai lui Biden controlează Senatul SUA, dar republicanii controlează la limită Camera Reprezentanţilor a SUA şi s-au împotrivit acestei solicitări, relatează Reuters.
 
"Credem că este foarte important ca membrii Congresului să audă direct de la preşedintele Zelenski care este situaţia în această contraofensivă şi de ce are nevoie pentru a continua să lupte", a declarat Kirby. "El este cel mai bun reprezentant pentru poporul ucrainean şi pentru forţele sale armate".
 
Zelenski urmează să se întâlnească cu Biden joi după-amiază, după ce se va adresa Congresului şi se va întâlni cu oficiali militari americani.
 
Va fi a şasea lor întâlnire în persoană şi a treia vizită a lui Zelenski la Casa Albă, a precizat Kirby. Oficiali americani au declarat că Biden intenţionează să anunţe un ajutor suplimentar pentru Ucraina, dar Kirby nu a oferit detalii.
 
El a spus că au existat discuţii privind furnizarea de sisteme de rachete tactice ale armatei (ATACMS) care pot zbura până la 300 km către Ucraina, dar că nu s-a luat nicio decizie.
 
Kievul a cerut în mod repetat administraţiei Biden ATACMS ca să atace şi să întrerupă liniile de aprovizionare, bazele aeriene şi reţelele feroviare din teritoriul ocupat de Rusia.
 
Kirby a declarat că Ucraina face progrese în contraofensiva sa, dar este "clar" că aceasta nu s-a încheiat şi "vor continua să aibă nevoie de tot sprijinul pe care îl pot obţine pentru a continua această luptă".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici