Casa Albă: Înregistrarea video cu decapitarea lui Alan Henning este un nou exemplu al brutalităţii SI

Difuzarea înregistrării video în care gruparea Stat Islamic (SI) revendică decapitarea lucrătorului umanitar britanic Alan Henning este o nouă dovadă a brutalităţii acestor jihadişti ultraradicali, a apreciat vineri Casa Albă.

630 afișări
Imaginea articolului Casa Albă: Înregistrarea video cu decapitarea lui Alan Henning este un nou exemplu al brutalităţii SI

Casa Albă: Înregistrarea video cu decapitarea lui Alan Henning este un nou exemplu al brutalităţii SI (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este un nou exemplu clar al brutalităţii acestei grupări şi tocmai din acest motiv preşedintele a pus în aplicare o strategie pentru a slăbi şi distruge SI", a declarat Lisa Moncao, consiliera preşedintelui american Barack Obama în probleme legate de terorism, precizând că verificări sunt în curs pentru a confirma autenticitatea acestei înregistrări video.

Mai devreme, premierul britanic David Cameron a condamnat "uciderea brutală a lui Alan Henning de către Stat Islamic".

Centrul american pentru supravegherea site-urilor islamiste SITE a anunţat vineri că gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat executarea prin decapitare a lucrătorului umanitar britanic Alan Henning ca represalii la atacurile aeriene ale Marii Britanii contra SI în Irak.

O înregistrare video intitulată "un nou mesaj către America şi aliaţii săi", realizată potrivit aceluiaşi scenariu ca la execuţiile cărora le-au devenit victime doi americani şi un britanic, prezintă presupusa execuţie prin decapitare a lucrătorului umanitar Alan Henning.

Înregistrarea video care prezintă presupusa execuţie prin decapitare a lui Alan Henning încă nu a fost autentificată.

"Lucrăm urgent la autentificarea conţinutului (înregistrării video). Dacă se confirmă, ar fi vorba de o nouă crimă dezgustătoare", a anunţat Ministerul britanic de Externe într-un scurt comunicat.

Alan Henning este al patrulea ostatic occidental decapitat de SI în Siria, după jurnaliştii americani James Foley, pe 19 august, şi Steven Sotloff, pe 2 septembrie, şi lucrătorul umanitar britanic David Haines, pe 13 septembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici