Casa Albă transmite că Joe Biden nu are „niciun plan” să viziteze Ucraina săptămâna viitoare

Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat, duminică, faptul că nu există „niciun plan”, ca preşedintele american Joe Biden să călătorească în Ucraina săptămâna viitoare.

930 afișări
Imaginea articolului Casa Albă transmite că Joe Biden nu are „niciun plan” să viziteze Ucraina săptămâna viitoare

„Călătoria (lui Joe Biden - n.r.) se va concentra pe continuarea mobilizării lumii în sprijinul poporului ucrainean şi împotriva invaziei preşedintelui Putin în Ucraina, dar nu există planuri de a călători în Ucraina”, a spus Psaki pe Twitter.

Ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a pus sub semnul întrebării posibilitatea ca preşedintele Joe Biden să viziteze Ucraina săptămâna viitoare, când se va duce în Europa, spunând, la CNN, că „din câte ştiu, nu este în discuţie”.

Petro Poroşenko, fostul preşedinte al Ucrainei, a declarat sâmbătă la CNN că o vizită a lui Biden în Ucraina ar fi un „simbol al solidarităţii noastre”.

El a continuat, spunând că Biden este un „foarte bun prieten de-al meu şi un foarte bun prieten al Ucrainei”, adăugând că o vizită a preşedintelui american ar fi „un pas extrem de corect pentru a demonstra că întreaga lume este alături de noi împotriva Rusiei”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici