IMAGINI INEDITE: Cascada Niagara a îngheţat parţial din pricina vortexului polar - FOTO

Cascada Niagara a îngheţat parţial în urma temperaturilor scăzute cauzate de vortexul polar din America de Nord.

10479 afișări
Imaginea articolului IMAGINI INEDITE: Cascada Niagara a îngheţat parţial din pricina vortexului polar - FOTO

Cascada Niagara a îngheţat din pricina vortexului polar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În ciuda gerului din zonă, turiştii au mers la Cascada Niagara pentru a vedea fenomenul şi a face poze, relatează dailymail.co.uk.

Vortexul polar care a provocat îngheţul Cascadei Niagara şi a afectat aproximativ 240 de milioane de persoane în Statele Unite şi în sudul Canadei va părăsi America de Nord la sfârşitul acestei săptămâni.

Modul în care arată acum Cascada Niagara aminteşte de îngheţul complet al acesteia din anul 1936, atunci când s-a format o perdea de gheaţă de câteva sute de metri.

În jur de 70 de recorduri de temperatură au fost doborâte marţi, peste 1.200 de zboruri au fost anulate doar în Chicago şi temperaturile resimţite au ajuns până la minus 52 de grade Celsius, în Statele Unite.

Temperaturile resimţite, de până la minus 53 grade Celsius, neobişnuite în ultimii 20 de ani, ninsorile şi poleiul au provocat zeci de morţi în mai puţin de o săptămână.

Paralizarea traficului aerian a devenit un coşmar pentru numeroşi americani, care nu se pot întoarce acasă după sărbătorile de sfârşit de an, în timp ce numeroase şcoli au fost închise în mai multe state, unde autorităţile le-au cerut locuitorilor să rămână în case.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici