Case inundate şi fără curent electric în R.Moldova, din cauza ploilor

Zeci de case au fost inundate, iar 43 de localităţi din R. Moldova au rămas luni fără curent electric din cauza ploilor abundente, informează Pro TV Chişinău.

200 afișări
Imaginea articolului Case inundate şi fără curent electric în R.Moldova, din cauza ploilor

Case inundate şi fără curent electric în R.Moldova, din cauza ploilor (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit Serviciului Situaţii Exceptionale, este vorba de municipiul Chişinău şi localităţi din 13 raioane ale ţării: Făleşti, Căuşeni, Ştefan Vodă, Hânceşti, Basarabeasca, Leova, Taraclia, Rezina, UTA Găgăuzia, Orhei, Străşeni şi Ialoveni.

Zeci de case la sol, aproximativ o sută de apartamente şi 20 de instituţii de învăţămant au fost inundate.

În Chişinău, unde din cauza ploilor traficul a fost îngreunat, iar mai multe străzi sunt blocate, a fost declarată situaţie excepţională. În timpul ploilor au fost doborâţi la pământ 30 de copaci, iar şapte automobile au fost avariate.

Autorităţile susţin ca volumul de apa din ultimele două zile este de trei ori mai mare decât media pentru această perioadă. Ultima dată acest fenoment a fost înregistrat în urmă cu trei ani.

Ploi de scurtă durată, însoţite de tunete şi fulgere vor avea loc şi în următoarele zile, potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici