Cât îi costă de ruşi să obţină cetăţenia turcă. Cererea de case a crescut vertiginos în Turcia

Ruşii care fug de frica lui Putin dau bani greu, ca să obţină cetăţenia turcă.

2774 afișări
Imaginea articolului Cât îi costă de ruşi să obţină cetăţenia turcă. Cererea de case a crescut vertiginos în Turcia

Cât îi costă de ruşi să obţină cetăţenia turcă. Cererea de case a crescut vertiginos în Turcia

Serbia nu este singura ţară în care ruşii îşi doresc să evadeze din „lagărul” lui Vladimir Putin, producând modificări în piaţa imobiliară (la Belgrad, chiriile la apartamente au crescut cu 50%).

Turcia lui Recep Erdogan este la fel de căutată. Mobilizarea parţială a rezerviştilor anunţată de preşedintele rus a dus la un nou val de cetăţeni sosiţi în Ţara Semilunei, în pofida faptului că Turkish Airlines a oprit zborurile în Rusia până pe 31 decembrie 2022.

Creştere de 150.000 de dolari

Confruntată cu „invazia” rusească, în Turcia a crescut şi cererea de proprietăţi imobiliare din partea celor care caută o viaţă mai bună, departe de Rusia.

Situaţia nu este nouă, fiind în desfăşurare încă de la începutul războiului. De fapt, Turcia nu a aplicat sancţiuni împotriva Moscovei şi există o lege care permite dobândirea cetăţeniei turce cu o investiţie de 400.000 de dolari.

O limită ajustată în sus, în luna iunie, când a crescut la 250.000 de dolari, tocmai datorită valului de investiţii imobiliare din străinătate şi relativă uşurinţă cu care ruşii obţineau cetăţenia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici