Catedrala din Koln va stinge luminile luni, în semn de protest faţă de manifestaţiile antiislam

Catedrala din oraşul german Koln îşi va stinge luminile, luni seara, pe durata unor demonstraţii antiislam la care sunt aşteptate mii de persoane, relatează The Independent, în ediţia electronică.

382 afișări
Imaginea articolului Catedrala din Koln va stinge luminile luni, în semn de protest faţă de manifestaţiile antiislam

Catedrala din Koln va stinge luminile luni, în semn de protest faţă de manifestaţiile antiislam (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Catedrala va stinge luminile timp de aproape trei ore, pe durata demonstraţiei organizate de mişcarea Pegida, care militează împotriva aşa-zisei "islamizări a Occidentului", urmând exemplul Semperoper din Dresda.

În decembrie, peste 17.000 de persoane au mărşăluit în oraşul Dresda alături de "Europenii patrioţi împotriva islamizării Occidentului", cântând colinde de Crăciun şi fluturând steaguri germane.

Popularitatea subită a Pegida a şocat principalele partide din Germania şi a provocat dezbateri aprinse în timp ce ţara se confruntă cu un număr record de solicitanţi de azil. În noiembrie, clădirile destinate găzduirii solicitanţilor de azil au fost avariate în cadrul unui atac în apropiere de Nuremberg, în timp ce pe ziduri au apărut svastici şi mesaje antiimigraţie.

Marşul de luni este ultimul din seria de proteste săptămânale care a avut loc în Germania împotriva imigraţiei şi "extremismului" începând din octombrie.

Mişcarea Pegida insistă că se opune doar extremismului, nu şi imigranţilor sau islamului în sine, dar demonstraţiile au primit sprijin din partea grupărilor neonaziste de extremă-dreapta, generând îngrijorări potrivit cărora sentimentul xenofobic s-ar putea amplifica.

Imigraţia a fost un subiect foarte dezbătut în Germania în 2014, după o creştere a numărului de solicitanţi de azil, determinat de războaiele din Siria şi Irak. Germania primeşte cel mai mare număr de solicitanţi de azil dintre toate ţările membre UE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici