Câteva sute de imigranţi au încercat să intre în clădirea Comediei Franceze din Paris

Între 200 şi 300 de imigranţi, inclusiv azilanţi, au încercat să intre, duminică spre luni noapte, în clădirea Comediei Franceze din Paris în semn de protest faţă de situaţia lor, în condiţiile în care mulţi dintre ei nu au acte de şedere şi sunt nevoiţi să doarmă pe străzi.

1312 afișări
Imaginea articolului Câteva sute de imigranţi au încercat să intre în clădirea Comediei Franceze din Paris

Câteva sute de imigranţi au încercat să intre în clădirea Comediei Franceze din Paris

Scopul acţiunii lor a fost acela de a-l convinge pe administratorul instituţiei să le aranjeze o întrevedere cu ministrul de Interne, Christophe Castaner, pentru a discuta despre reglementarea situaţiei lor, informează site-ul publicaţiei Ouest-France.

Duminică, în jurul orei locale 21:00 (ora României 22:00), câţiva imigranţi au încercat să escaladeze zidurile Comediei Franceze, însă au fost respinşi de agenţii de pază.

Ulterior, peste 200 de imigranţi, majoritatea din Africa Subsahariană, au încercat să intre în clădire, însă forţele de ordine au intervenit prompt şi au lansat o grenadă lacrimogenă. Imigranţii s-au aşezat cu calm şi au fost încercuiţi de poliţişti.

La scurt timp după miezul nopţii, protestatarii au fost escortaţi la o staţie de metrou aflată în apropiere.

"Mi-aş dori documente, un loc unde să dorm şi un venit", a explicat Abdallah, un imigrant din Sudan, sosit în Franţa în urmă cu doi ani şi care doarme "pe stradă, sub un pod".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici