Catherine Ashton efectuează marţi o vizită în Republica Moldova

Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă Catherine Ashton efectuează marţi o vizită în Republica Moldova, anunţă Comisia Europeană (CE) într-un comunicat.

122 afișări
Imaginea articolului Catherine Ashton efectuează marţi o vizită în Republica Moldova

Catherine Ashton (Imagine: Stefan Micsik/ Mediafax Foto)

Vicepreşedinta CE se va întâlni, la Chişinău, cu premierul Iurie Leancă şi ministrul de Externe Natalia Gherman. Lady Ashton se va întâlni, de asemenea, cu preşedintele Nicolae Timofti, preşedintele Parlamentului Igor Coman şi lideri ai partidelor politice, potrivit aceleiaşi surse.

Republica "Moldova şi-a demonstrat angajamentul în a coopera cu Uniunea Europeană (UE), iar la Chişinău voi sublinia asupra angajamentului nostru reciproc privind asocierea politică şi integrarea economică a (Republicii) Moldova cu UE. Voi sublinia totodată atât asupra susţinerii de către UE a reformelor politice şi economice curente din Republica Moldova, cât şi asupra unor provocări cu care se confruntă, ca stabilizarea instituţiilor democratice, lupta împotriva corupţiei şi îndreptarea spre o soluţionare a conflictului transnistrean", a declarat vicepreşedinta CE înaintea acestei vizite.

UE şi Republica Moldova au finalizat negocierile unui Acord de Asociere, inclusiv asupra unei Zone de liber-schimb aprofundate şi cuprinzătoare, ce urmează să fie iniţiat la summitul din Vilnius (Lituania) al Parteneriatului Estic, în noiembrie 2013.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici