Cazul Dominique Strauss-Kahn: Apelul de urgenţă după posibilul viol, postat pe internet - AUDIO

Edward Epstein, jurnalistul american care a relansat ancheta asupra scandalului DSK din New York, a postat integral pe YouTube, apelul către poliţie în care firma de securitate a hotelului Sofitel a semnalat posibila hărţuire sexuală a unei angajate.

590 afișări
Imaginea articolului Cazul Dominique Strauss-Kahn: Apelul de urgenţă după posibilul viol, postat pe internet - AUDIO

Dominique Strauss-Kahn (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

După ce joi au fost difuzate imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale hotelului la postul de televiziune francez BFMTV, jurnalistul american Edward Epstein a postat în paginile site-ului său personal, cât şi pe YouTube, trei înregistrări, printre care şi apelul telefonic trimis către poliţie de angajaţii care se ocupau de securitatea hotelului.

Acest apel a fost înregistrat la 14 mai, la puţin timp după presupusa agresiune asupra angajatei hotelului Sofitel, Nafissatou Diallo.

Înregistrarea durează 4 minute şi 27 de secunde, timp în care Adrian Branch, agent de securitate al hotelului, explică serviciului de urgenţă american, 911, că o cameristă a fost "agresată sexual".

"Vreau să reclam o agresiune sexuală", a spus agentul de pază în timpul convorbirii. "Este vorba de o cameristă a noastră, ea a fost agresată de către unul dintre clienţi (...) în urmă cu 30 sau 40 de minute", a continuat acesta.

La întrebarea: "Ştiţi cine este acest client?", agentul a răspuns că "da, dar nu am dreptul să divulg numele său".

Astfel, pe toată durata apelului de urgenţă, numele Dominique Strauss-Kahn nu este amintit. Agentul de securitate se referă la agresor folosind doar cuvântul "client". "Clientul şi-a achitat nota de plată (şi a părăsit hotelul) imediat după agresiune", a fost una dintre afirmaţiile agentului de pază din înregistrare.

De asemenea, în cursul conversaţiei telefonice, Branch a mai spus că "victima nu este rănită grav", camerista neavând nevoie de servicii medicale de urgenţă.

Jurnalistul american a încercat să scoată în evidenţă mai multe aspecte "neclare" ale acestui scandal, evidenţiind "dansul de bucurie" al unor angajaţi ai hotelului, însă s-a contrazis în mai multe privinţe.

La 14 mai, Dominique Strauss-Kahn a fost arestat, fiind acuzat de agresarea sexuală a unei cameriste a hotelului Sofitel din New York, Nafissatou Diallo. În august, aceste acuzaţii au fost abandonate, fiind în curs de desfăsurare doar o "procedură civilă".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici