Cazul femeilor sechestrate din Cleveland: Procurorii ar putea cere pedeapsa cu moartea

Un procuror american a apreciat joi că Ariel Castro, inculpat pentru sechestrarea şi violul a trei tinere timp de 10 ani în Ohio, a comis o crimă prin întreruperile de sarcină şi a avertizat că ar putea cere pedeapsa cu moartea.

1023 afișări
Imaginea articolului Cazul femeilor sechestrate din Cleveland: Procurorii ar putea cere pedeapsa cu moartea

Cazul femeilor sechestrate din Cleveland: Procurorii ar putea cere pedeapsa cu moartea (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Districtul va solicita inculpări pentru fiecare act de agresiune sexuală şi de tentativă de omor şi pentru fiecare act de omor agravat pe care l-a comis prin întreruperile de sarcină", a declarat Timothy McGinty, procurorul districtului Cuyahoga, din care face parte oraşul Cleveland unde au avut loc faptele.

"Biroul meu va lansa de asemenea o procedură pentru evaluarea posibilităţii de a căuta acuzaţii pasibile de pedeapsa cu moartea", a mai declarat procurorul.

Acesta a amintit că legile din Ohio (nord) prevăd pedeapsa cu moartea "pentru criminalii cei mai perverşi".

Anterior în cursul zilei, Ariel Castro, un şofer în vârstă de 52 de ani, a compărut încătuşat pentru scurt timp în faţa unui tribunal din Cleveland. Acesta a fost inculpat miercuri pentru violuri şi patru sechestrări: cele ale lui Amanda Berry şi fiicei sale născută în captivitate, Gina DeJesus şi Michelle Knigh, toate eliberate luni graţie ajutorului unui vecin.

Procurorul McGinty a precizat că anchetatorii continuă să le interogheze pe victime şi să examineze casa unde acestea au fost ţiunte, şi că la finalul acestei anchete se aşteaptă să fie solicitate inculpări mai grave.

Magistratul a dezvăluit că locuinţa din acest cartier muncitoresc din Cleveland era o veritabilă "cameră de tortură şi o închisoare personală în inima oraşului nostru" , subliniind că violenţele îndurate de victime "sunt dincolo de înţelegere".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici