Cazul soldatului înjunghiat în gât la Paris: Anchetatorii dispun de "piste serioase"

Ancheta asupra agresării tânărului militar rănit la nivelul gâtului cu o armă albă sâmbătă, la Paris, în timp ce se afla într-o misiune de patrulare în cartierul de afaceri La Défense "avansează" în privinţa identificării agresorului, potrivit unor surse apropiate investigaţiei.

161 afișări
Imaginea articolului Cazul soldatului înjunghiat în gât la Paris: Anchetatorii dispun de "piste serioase"

Ancheta cu privire la agresarea militarului francez "avansează" (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

O înregistrare video îl arată pe presupusul agresor - care poartă o pălărie şi haine de culoare închisă - rugându-se, cu câteva minute înainte de agresiune, precizează aceleaşi surse.

Poliţiştii au găsit în apropiere de locul unde a fost comisă agresiunea un sac din plastic în care se afla o sticlă, un cuţit şi resturi.

Contactat luni dimineaţa de postul Canal+, ministrul de Interne Manuel Valls a declarat că anchetatorii din cadrul Brigăzii criminalistice dispun de "piste serioase".

Victima, Cédric Cordiez, a fost externată luni dimineaţa de la spitalul militar în care a primit îngrijiri.

Militarul rănit participa la o misiune de patrulare împreună cu doi camarazi şi a fost lovit pe la spate, la nivelul gâtului, cu o armă albă.

Această agresiune a avut loc după trei zile de la asasinarea miercuri, la Londra, a unui militar britanic de către doi islamişti radicali. Nicio legătură nu a fost stabilită de către anchetatori, până în acest moment, între cele două agresiuni.

Parchetul pentru luptă împotriva terorismului de la Paris a deschis o anchetă. "Este necesar să menţinem toate ipotezele şi nu neglijăm niciuna", a declarat sâmbătă preşedintele François Hollande.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici