Ce ameninţare a folosit copilotul care a deturnat un avion spre Elveţia

Copilotul care a deturnat avionul companiei Ethiopian Airlines ameninţa că va prăbuşi aeronava, afirmă un pasager italian citat de agenţia ANSA.

337 afișări
Imaginea articolului Ce ameninţare a folosit copilotul care a deturnat un avion spre Elveţia

Ce ameninţare a folosit copilotul care a deturnat un avion spre Elveţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pilotul bătea cu putere în uşa cabinei şi încerca să o spargă. Copilotul a vorbit prin staţie şi a ameninţat că va prăbuşi avionul", a declarat un pasager, Francesco Cuomo.

Toţi cei 202 pasageri şi membri ai echipajului din avionul de tip Boeing 767-300 au scăpat nevătămaţi în urma incidentului.

Potrivit ministrului etiopian al Informaţiilor, Redwan Hussein, la bordul avionului se aflau 139 de cetăţeni italieni, 11 americani, 10 etiopieni, dar şi un număr neprecizat de cetăţeni români, nigerieni, francezi, irlandezi şi germani.

Avionul a aterizat în siguranţă pe aeroportul din Geneva, iar copilotul a fost arestat.

Potrivit Guvernului etiopian, copilotul companiei aeriene Ethiopian Airlines care a deturnat avionul spre Elveţia pentru a cere azil este "sănătos". Copilotul în vârstă de 31 de ani se numeşte Hailemedehin Abera Tagegn şi lucrează la compania aeriană de cinci ani. Bărbatul nu are cazier penal.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici