CE ar putea să extindă monitorizarea reformei judiciare în Bulgaria

Comisia Europeană (CE) ar urma să anunţe că va continua să monitorizeze progresele înregistrate de Bulgaria în domenii ale reformei judiciare, crimei organizate şi corupţiei, scrie presa locală.

58 afișări
Imaginea articolului CE ar putea să extindă monitorizarea reformei judiciare în Bulgaria

CE ar putea să extindă monitorizarea reformei judiciare în Bulgaria (Imagine: Shutterstock)

Potrivit site-ului Novinite.com, raportul CE cu privire la progresele înregistrate de Bulgaria de la aderarea la UE - în 2007, alături de România -, care urmează să fie publicat miercuri, ar urma să fie foarte dur.

Acesta va critica un număr de nominalizări controversate, inclusiv nominalizarea unui presupus "mogul" media controversat, Delian Peevski, deputat din cadrul partidului minorităţii turce Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi (DPS, liberal), ca director al Agenţiei de Stat pentru Securitate Naţională (DANS).

Nominalizarea a declanşat proteste de stradă şi solicitarea demisiei Guvernului condus de Plamen Oreşarski, susţinut de socialişti.

CE publică rapoarte cu privire la Mecanismul de Cooperarea şi Verificare (MCV) de două ori pe an, prin care monitorizează progresele înregistrate de Bulgaria şi România în domenii considerate problematice, şi anume justiţie şi afaceri interne, în urma aderării la celor două foste state comuniste la UE.

Raportul urma să fie publicat până la sfârşitul lui 2013, dar a fost amânat pentru ianuarie, afectând aspiraţiile ambelor state de aderare la Scehngen.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici