Ce încearcă SUA să transmită prin publicarea înregistrărilor lui ben Laden

Administraţia Barack Obama încearcă să le transmită un mesaj teroriştilor, precum şi lumii întregi, prin publicarea a cinci înregistrări video confiscate din casa în care un comando american l-a ucis pe Osama ben Laden, în Pakistan, comentează CBS News.

3395 afișări
Imaginea articolului Ce încearcă SUA să transmită prin publicarea înregistrărilor lui ben Laden

Ce încearcă SUA să transmită prin publicarea înregistrărilor lui ben Laden

Prezentând doar cinci înregistrări video, administraţia americană transmite mai multe mesaje, demonstrând că ben Laden a fost ucis şi că trupele americane au reuşit să intre în complexul său rezidenţial.

În plus, oficialii americani vor să submineze imaginea şi mitul lui ben Laden ca lider ascetic misterios. Ei vor să arate lumii întregi că Osama ben Laden era un om îngâmfat, preocupat de imaginea şi supravieţuirea sa.

Mesajul adresat teroriştilor este că aceste informaţii sunt doar o parte din cele deţinute şi că ei vor fi urmăriţi. Informaţiile obţinute în urma raidului asupra complexului lui ben Laden sunt valoroase cantitativ şi calitativ. Ele arată că ben Laden a fost implicat în activitatea al-Qaida până în ultima zi şi oferă indicii despre identităţile liderilor reţelei, numere de telefon şi adrese, precum şi despre modul de funcţionare a organizaţiei teroriste.

Astfel, opinia publică se poate aştepta să vadă o serie de operaţiuni antiteroriste în perioada următoare, datorită datelor obţinute, conchide CBS News.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici