CE insistă că problema romilor români şi bulgari nu este legată de aderarea la spaţiul Schengen

Comisia Europeană (CE) a reiterat faptul că problema etnicilor romi din Franţa provenind din Bulgaria şi România nu are legătură cu aderarea celor două ţări la spaţiul Schengen, relatează site-ul Novinite.com.

14 afișări
Imaginea articolului CE insistă că problema romilor români şi bulgari nu este legată de aderarea la spaţiul Schengen

CE insistă că problema romilor români şi bulgari nu este legată de aderarea la spaţiul Schengen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această declaraţie a fost făcută joi de purtătorul de cuvânt al CE, Michele Cercone. Potrivit acesteia, condiţiile de aderare sunt clare şi nu au nicio legătură cu problema romilor.

Speculaţii pe această temă au apărut după măsurile de expulzare a romilor români şi bulgari luate de Guvernul francez şi după ce unii oficiali francezi au sugerat că ar putea să nu sprijine includerea celor două state membre în spaţiul Schengen, prevăzută să aibă loc la începutul anului 2011.

Miercuri, comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom, a avertizat că numărul de imigranţi, majoritatea romi, provenind din ţările Balcanilor de Vest, cum ar fi Serbia şi Macedonia, ar putea creşte.

Aceste afirmaţii nu sunt legate de perspectivele aderării Bulgariei şi României la spaţiul Schengen, a subliniat purtătorul de cuvânt al CE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici