Ce spun liderii europeni despre victoria lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane/ Merkel atrage atenţia că va avea responsabilitate la nivel mondial

Victoria lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane a provocat reacţii împărţite în rândul liderilor eurpeni. În timp ce unii declară că alegerea sa "deschide o perioadă de incertitudine", alţii afirmă că rezultatele scrutinului demonstrează că "democraţia este încă în viaţă".

3478 afișări
Imaginea articolului Ce spun liderii europeni despre victoria lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane/ Merkel atrage atenţia că va avea responsabilitate la nivel mondial

Ce spun liderii europeni despre victoria lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane

Merkel îl felicită pe Trump, dar atrage atenţia că va avea responsabilitate la nivel mondial

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, l-a felicitat pe Donald Trump pentru victoria în scrutinul prezidenţial din SUA, dar a atras atenţia că opţiunea poporului american îi va conferi viitorului lider de la Casa Albă o responsabilitate mare la nivel global.

"Votul poporului american are importanţă în afara Statelor Unite", a declarat Angela Merkel, felicitându-l pe Donald Trump.

"Oricine guvernează această ţară mare, cu un mare potenţial economic, cu capacităţi militare, cu influenţe culturale, este responsabil la nivel mondial", a adăugat Angela Merkel, conform site-ul publicaţiei Die Zeit.

Hollande l-a felicitat pe Trump, adăugând că alegerea sa "deschide o perioadă de incertitudine"

Preşedintele francez, Francois Hollande, l-a felicitat pe Donald Trump pentru victoria sa în scrutinul prezidenţial american, spunând că acest lucru "este normal între doi şefi de state democratice", dar că acest eveniment "deschide o perioadă de incertitudine", relatează Le Figaro.

"Ceea ce este în joc este pacea, este lupta împotriva terorismului, este situaţia din Orientul Mijlociu, sunt relaţiile economice şi conservarea planetei", a afirmat preşedintele Franţei, promiţând să discute despre toate aceste subiecte cu noua Administraţie americană "cu vigilenţă şi sinceritate".

Contextul îndeamnă la o "Europă unită şi capabilă să exprime şi să susţină o politică peste tot unde unde interesele sau valorile ei sunt puse în discuţie", a mai spus Hollande.

La şase luni distanţă de alegerile prezidenţiale franceze, "trebuie să fim conştienţi de îngrijorările care sunt provocate de dezordinile din lume", a mai spus Hollande.

"Trebuie să găsim răspunsurile, ele trebuie să poată depăşi temerile dar să şi respecte principiile care stau la baza noastră, democraţia şi modelul social", a spus el.

Premierul ungar Viktor Orban, despre rezultatul alegerilor din SUA: Democraţia este încă în viaţă

Premierul ungar, Viktor Orban, l-a felicitat pe Donald Trump pentru câştigarea scrutinului prezidenţial din Statele Unite, scriind pe Facebook că "democraţia este încă în viaţă", relatează MTI.

"Felicitări. Ce veste minunată! Democraţia este încă în viaţă", a scris Orban pe Facebook miercuri dimineaţă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici