Cea mai importantă expulzare de când Hollande a devenit preşedintele Franţei: Aproximativ 240 de romi, trimişi înapoi în România

Aproximativ 240 de cetăţeni români de etnie romă au fost expulzaţi, joi, din Franţa, cu un avion care a decolat de la aeroportul din Lyon, anunţă reprezentanţii unor asociaţii umanitare.

1464 afișări
Imaginea articolului Cea mai importantă expulzare de când Hollande a devenit preşedintele Franţei: Aproximativ 240 de romi, trimişi înapoi în România

Cea mai importantă expulzare de când Hollande a devenit preşedintele Franţei: Aproximativ 240 de romi, trimişi înapoi în România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jean-Philippe, un activist pentru drepturile romilor, a precizat că 240 de persoane au fost transportate la aeroportul Saint-Exupéry din Lyon, aceasta fiind cea mai importantă expulzare de la începutul anului şi de la începerea mandatului preşedintelui socialist François Hollande.

Oficiul francez pentru Imigraţie şi Integrare (OFII) nu a comunicat numărul exact al românilor repatriaţi.

"Toţi au acceptat expulzarea de bunăvoie. Doar că iniţiativa intervine după două săptămâni de presiuni în taberele de romi", a explicat Jean-Philippe.

Imigranţii care au acceptat repatrierea primesc 300 de euro dacă sunt adulţi şi 150 de euro dacă sunt minori.

De altfel, două tabere de romi situate în apropiere de Lille, unde locuiau aproximativ 200 de romi, au fost evacuate joi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici