Cel puţin 11 persoane au decedat sâmbătă în Japonia din cauza unui val de caniculă

Autorităţile nipone au emis duminică o avertizare de temperaturi ridicate pentru cea mai mare parte a ţării, după ce cel puţin 11 persoane au murit în urmă cu o zi din cauza insolaţiei, astfel că bilanţul valului de caniculă ce afectează Japonia de peste o săptămână a ajuns la peste 30 de morţi.

468 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 11 persoane au decedat sâmbătă în Japonia din cauza unui val de caniculă

Cel puţin 11 persoane au decedat sâmbătă în Japonia din cauza unui val de caniculă

Cotidianul Japan Times relatează că peste 10.000 de persoane au fost spitalizate din cauza insolaţiei şi a altor probleme de sănătate cauzate de valul de căldură care afectează Japonia după ce în urmă cu două săptămâni în vestul ţării s-au înregistrat inundaţii devastatoare soldate cu decesul a peste 200 de oameni.

Meteorologii avertizează că valul de caniculă va continua să afecteze Japonia cel puţin până joi, multe oraşe înregistrând temperaturi record, în unele zone temperatura depăşind 40 de grade Celsius.

Autorităţile au anunţat că 11 oameni au decedat sâmbătă din cauza căldurii, cei mai mulţi vârstnici, iar alte mii de persoane, inclusiv tineri, au necesitat îngrijiri medicale.

Temperaturi ridicate s-au înregistrat şi în zonele afectate anterior de inundaţii, generând condiţii periculoase de muncă pentru militarii şi voluntarii care curăţă zona.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici