Cel puţin 110 răniţi, în urma cutremurului înregistrat vineri în Iran

Cutremurul cu magnitudinea de 5,7 care s-a produs vineri seara în nord-estul Iranului a provocat rănirea a cel puţin 110 persoane, dintre care una este în stare gravă, precum şi pagube importante, au anunţat agenţiile iraniene de presă.

16 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 110 răniţi, în urma cutremurului înregistrat vineri în Iran

Cel puţin 110 răniţi, în urma cutremurului înregistrat vineri în Iran (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Operaţiuni de salvare erau în curs pentru recuperarea persoanelor blocate sub dărâmături, după cutremurul produs la ora 18.21 (16.51, ora României).

"Seismul s-a produs la o adâncime de şapte kilometri şi epicentrul său se situa între oraşele Baygh şi Torbat-Heydarieh", a declarat Javad Erfanian, directorul celulei de criză din provincia Khorassan Razavi, citat de agenţia Isna.

"Seismul a fost resimţit în oraşele Machhad, Khaf, Torbat-Heydarieh, Ghonabad", a adăugat el.

Conform prefectului din Torbat-Heydarieh, Mojtaba Sadeghian, citat de agenţia Irna, 110 persoane au fost rănite.

"La trei ore după seism, numărul răniţilor a ajuns la 110 persoane. Una dintre ele se află în stare gravă (...), nouă au fost spitalizate şi 100 au primit îngrijiri", a precizat Sadeghian, care a menţionat "pagube importante".

"Mai multe persoane sunt blocate sub dărâmături şi posibilitatea de a avea morţi este mare", a adăugat el.

"Câteva sate au fost distruse în proporţie de 50-100 la sută", a spus Bahram Soltani, subprefectul din Torbat-Heydarieh, citat de Isna. Potrivit acestuia, "puterea seismului a afectat reţelele de comunicaţii".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici