Cel puţin 12 morţi în Germania, într-un accident în care a fost implicat un autocar polonez - VIDEO

Cel puţin 12 persoane au murit şi alte 30 au fost rănite duminică în Germania, în urma unui accident în care a fost implicat un autocar polonez. Accidentul produs duminică la sud de Berlin, soldat cu moartea a 12 persoane aflate la bordul unui autocar polonez care a lovit pilonul unui pod, este cel mai grav înregistrat în acest an în Germania.

249 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 12 morţi în Germania, într-un accident în care a fost implicat un autocar polonez - VIDEO

Cel puţin 12 morţi în Germania, într-un accident în care a fost implicat un autocar polonez (Imagine: Medafax Foto/AFP)

Autocarul transporta turişti care veneau din Spania şi se îndreptau către Polonia, iar accidentul s-a soldat şi cu rănirea a circa 30 de persoane, dintre care şapte se află în stare critică, şapte sunt grav rănite, iar alte 22 au suferit răni mai uşoare. Autorităţile nu au anunţat încă naţionalitatea victimelor.

"În prezent, sunt 12 morţi", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Frakfurt am Oder duminică după-amiază, referindu-se la accidentul produs în jurul orei 10.00 dimineaţă (11.00, ora României).

Televiziunile germane au prezentat imagini de la locul accidentului, unde s-au aflat mai mult de 300 de pompieri şi poliţişti, înconjuraţi de brancarde şi corturi în culorile roşu şi alb, instalate rapid pentru primirea victimelor. La faţa locului s-au aflat şi psihologi, iar şase elicoptere au evacuat răniţii către mai multe spitale din zonă.

Premierul polonez, Donald Tusk, a anunţat că va merge la locul accidentului, însoţit de ministrul Sănătăţii, Ewa Kopacz.

Autocarul se îndrepta către Polonia, pe autostrada cu carosabilul umed, iar la o intersecţie aflată la sud de Berlin o maşină care a intrat pe şosea a deviat de la traiectorie, după care a lovit vehiculul, a afirmat poliţia. "Autocarul a lovit apoi, în plină viteză, un pilon al podului", a adăugat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Video Stirileprotv.ro

Vehiculul, aparţinând companiei Pol-Bus, revenea dintr-o excursie în Spania, organizată de direcţia silvică din localitatea Zlocieniec, din nord-vestul Poloniei, a relatat canalul de televiziune polonez TVN24.

Maşina care a produs accidentul a lovit o barieră de protecţie, iar şoferul - o femeie în vârstă de 37 de ani - se află în stare critică, în timp ce unul dintre cei doi pasageri ai maşinii a fost rănit, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei. Şoferul autocarului a supravieţuit în urma accidentului, însă a fost rănit şi se află în stare de şoc.

Autostrada A10 era în continuare închisă duminică seară, pe sensul către Frankfurt am Oder.

Parchetul din oraşul polonez Szczecin a anunţat că a declanşat o anchetă asupra cauzelor accidentului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici