Cel puţin 12 morţi în nord-vestul Siriei, în urma prăbuşirii unui avion militar - VIDEO

Cel puţin 12 persoane au fost ucise luni, după ce un avion de vânătoare al armatei siriene s-a prăbuşit într-o piaţă aglomerată din oraşul rebel Ariha, în provincia Idleb (nord-vest), anunţă un ONG, relatează Reuters în pagina electronică.

231 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 12 morţi în nord-vestul Siriei, în urma prăbuşirii unui avion militar - VIDEO

Cel puţin 12 morţi în nord-vestul Siriei, în urma prăbuşirii unui avion militar (Foto: Captura YouTube)

Cele mai multe dintre victime sunt civili care se aflau la sol, în acest oraş cucerit de către o coaliţie a unor insurgenţi islamişti, în mai, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, cu sediul în Marea Britanie, care monitorizează violenţele în Siria.

Alte numeroase persoane au fost rănite, potrivit aceleiaşi surse.

Armata siriană nu a reacţionat imediat după incident.

Avionul militar a fost văzut anterior, într-un raid în care a efectuat bombardamente în zonă, vizată intensiv de către forţele siriene în ultimele zile, a declarat o sursă rebelă.

Cucerirea oraşului Ariha le-a permis insurgenţilor să preia controlul asupra celei mai mari părţi din provincia Idleb, o regiune care se învecinează cu Turcia, dar şi cu provincia Latakia, fieful preşedintelui sirian Bashar al Assad, pe coasta Mediteranei.

Armata a încercat să oprească avansul în zonă al insurgenţilor, care se apropie de zone de coastă afllate sub controlul Guvernului, la nord de capitala Damasc.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici