Cel puţin 12 morţi într-un accident feroviar în Spania

Cel puţin 12 persoane au murit în noaptea de miercuri spre joi, lovite de un tren de mare viteză în localitatea catalană Castelldefels din nord-estul Spaniei, a anunţat postul naţional de radio.

59 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 12 morţi într-un accident feroviar în Spania

Cel puţin 12 morţi într-un accident feroviar în Spania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorităţile regionale au anunţat cel puţin zece morţi în coliziunea survenită la gara Castelldefels Playa, în apropiere de Barcelona, miercuri, la ora 23.30 (24.30 ora României), care s-a soldat, de asemenea, cu rănirea altor 15 persoane, potrivit Ministerului de Interne local.

Victimele, majoritatea tineri, participau la sărbătoarea de San Juan, care se celebrează în fiecare an la 23 iunie în Catalonia cu petarde, concerte şi dansuri, a precizat agenţia Europa Press.

Un pasaj subteran pentru pietoni era amenajat la gară, dar tinerii au traversat calea ferată printr-o zonă neautorizată pentru a merge la plajă.

Un martor, Fernando Ortega, a povestit că trenul la bordul căruia sosiseră tinerii era plin şi au coborât mulţi pasageri.

"Majoritatea a decis să treacă peste liniile de cale ferată pentru a traversa gara", a adăugat el.

Atunci a venit trenul rapid Alicante-Barcelona şi a lovit mulţimea.

Un fotoreporter al AFP a văzut un cadavru şi fragmente umane pe şine la câteva ore după producerea dramei. Zeci de poliţişti, medici, pompieri şi echipe de salvare se aflau la faţa locului.

Niciun pasager al trenului de mare viteză nu a fost rănit, a declarat Ministerul de Interne.

Linia de cale ferată a fost închisă după accident.

Potrivit postului naţional de radio din Spania, aceasta este cea mai gravă catastrofă feroviară din ţară de la cea din iunie 2003, când 19 persoane au murit în urma coliziunii dintre un tren de pasageri şi un marfar la Chinchilla (sud-est).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici