Cel puţin 12 persoane rănite într-o explozie la o uzină chimică în vestul Germaniei

Cel puţin 12 persoane au fost rănite joi într-o explozie la o uzină chimică de la Krefeld, în vestul Germaniei, potrivit autorităţilor, iar complexul anunţă o scurgere de dioxid de titan şi azot în atmosferă, fără să reprezinte un pericol pentru public, relatează Euronews.

169 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 12 persoane rănite într-o explozie la o uzină chimică în vestul Germaniei

Cel puţin 12 persoane rănite într-o explozie la o uzină chimică în vestul Germaniei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mai multe dintre victime au fost conduse la spital.

Explozia a avut loc în complexul Currenta de la Krefeld şi a afectat un număr de clădiri, potrivit pompierilor.

Complexul afirmă, într-un comunicat de presă postat pe site că explozia a provocat o scurgere de dioxid de titan şi azot în atmosferă, dar că în regiune nu s-au înregistrat niveluri ridicate de substanţe chimice.

Potrivit site-ului TheLocal.de, care citează AFP, unele dintre victime sunt rănite grav.

Pompierii din Krefeld au trimis un prim dispozitiv de intervenţie de 130 de oameni, care au anunţat patru răniţi foarte grav.

Un purtător de cuvânt al uzinei de la Krefeld-Uerdingen a vorbit despre două persoane rănite grav.

Amândouă sursele au anunţat că alte opt persoane au fost rănite uşor în explozie, care a eliberat în atmosferă dioxid de titan, folosit ca pigment în pasta de dinţi, şi azot.

Autorităţile locale au anunţat că nu există niciun pericol pentru public şi că acţionau în continuare să detrmine ce a declanşat explozia.

Imediat după explozie, nu existau indicii că ar fi vorba despre un act criminal, potrivit site-ului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici