Cel puţin 14 morţi în Georgia, în confruntări armate cu un grup înarmat venit din Rusia

Trei poliţişti georgieni şi 11 membri ai unui grup înarmat venit din Rusia au fost ucişi miercuri în cadrul unor confruntări armate în Georgia, în apropiere de frontiera dintre această fostă republică sovietică şi Rusia, a anunţat Ministerul georgian de Interne.

347 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 14 morţi în Georgia, în confruntări armate cu un grup înarmat venit din Rusia

Cel puţin 14 morţi în Georgia, în confruntări armate cu un grup înarmat venit din Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu ştim încă cine sunt aceşti oameni şi de ce au venit pe tritoriul georgian", a declarat pentru AFP Nodar Harşiladze, un adjunct al ministrului georgian de Interne.

Grupul înarmat a venit din Daghestan, o republică instabilă din Caucazul rus care se confruntă cu o rebeliune armată islamistă.

Autorităţile georgiene nu au acuzat Rusia că s-ar afla în spatele acestei operaţiuni.

Relaţiile dintre cele două ţări sunt în continuare tensionate, în urma unui război, în august 2008, între Rusia şi Georgia pentru preluarea controlului asupra Osetiei de Sud, un teritoriu rebel georgian. Moscova a recunoscut ulterior independenţa acestuia, dar şi pe cea a Abhaziei, un alt teritoriu separatist georgian.

"Trei poliţişti din cadrul forţelor speciale au fost ucişi şi alţii cinci au fost răniţi în cursul unei operaţiuni vizând un grup armat care a pătruns pe teritoriul georgian venind din Rusia", a precizat Nodar Harşiladze.

"Unsprezece membri ai acestui grup armat au fost ucişi şi alţii şase au fost încercuiţi" de către poliţie, a adăugat el, precizând că operaţiunea continua.

Operaţiunea a început miercuri dimineaţa. Grupul armat provenind din Daghestan a fost reperat într-o zonă montană aproape de frontieră, unde a luat mai mulţi ostatici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici