Cel puţin 15 morţi, dintre care 13 copii, într-un accident rutier produs în Thailanda

Cel puţin 15 persoane, dintre care 13 copii care plecaseră într-o excursie şcolară, au murit şi peste 30 au fost răniţi într-un accident de maşină produs vineri dimineaţa în estul Thailandei, a anunţat poliţia.

150 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 15 morţi, dintre care 13 copii, într-un accident rutier produs în Thailanda

Cel puţin 15 morţi, dintre care 13 copii, într-un accident rutier produs în Thailanda (Imagine: Shutterstock)

Accidentul a avut loc în zori în provincia Prachinburi, între un camion şi autocarul cu două etaje, care transporta elevi cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani.

"Treisprezece elevi şi doi profesori au murit (...) şi peste 30 de persoane au fost rănite şi internate în spitalele din împrejurimi", a precizat locotenent-colonelul Anukarn Thamvijarn, afirmând că cinci persoane rănite se află în stare gravă.

"Este posibil ca sistemul de frânare să fi cedat sau şoferul să fi adormit", a adăugat el.

Două autocare de la aceeaşi şcoală din provincia Nakhon Ratchasima (nord-est), care transportau în total 100 de elevi, mergeau într-o excursie şcolară în staţiunea balneară Pattaya.

Accidentele rutiere sunt foarte frecvente în Thailanda, care are unul dintre cele mai ridicate niveluri de decese pe şosele din lume.

Un raport recent al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) vorbeşte despre o cifră de 38,1 morţi în accidente rutiere la 100.000 de locuitori în Thailanda, faţă de o medie de 18,5 în toată Asia de sud-est.

Cel puţin 29 de persoane au murit în decembrie când maşina în care se aflau a căzut într-o prăpastie în nordul ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici