Cel puţin 15 morţi, într-o busculadă la Love Parade în Germania - FOTO, VIDEO

Cel puţin 15 persoane au murit şi alte zece au fost rănite, sâmbătă după-amiază, într-o busculadă produsă în timpul unei manifestaţii tehno Love Parade desfăşurate la Duisburg, în vestul Germaniei, conform unui nou bilanţ anunţat de poliţia locală.

87 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 15 morţi, într-o busculadă la Love Parade în Germania - FOTO, VIDEO

Cel puţin 15 morţi, într-o busculadă la Love Parade în Germania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nouă dintre victime sunt femei, iar şase sunt bărbaţi, a precizat poliţia.

Un bilanţ anterior indica moartea a zece persoane şi rănirea altor cel puţin 15.

Organizatorii au afirmat că la eveniment au participat 1,4 milioane de persoane.

Busculada s-a produs în momentul în care forţele de ordine au încercat să oprească câteva mii de persoane să intre în zona unde se desfăşura parada, relatează Sky News.

"Informaţiile iniţiale indică declanşarea unei mişcări de panică la intrarea în tunel", a declarat comandantul poliţiei, Ralf Klauck.

Corespondenţii de presă aflaţi la faţa locului au relatat că persoanele prinse în tunel au fost complet zdrobite, neputându-se mişca în nici o direcţie.

Echipele de intervenţie au ajuns cu dificultate la victime, fiind nevoite să treacă printre mii de participanţi la eveniment.

Conform unui bilanţ citat de Sky, cel puţin 100 de persoane au fost rănite în urma incidentului.

Parada continua sâmbătă seara în oraşul Duisburg, marea majoritate a participanţilor neavând cunoştinţă de incident imediat după producerea acestuia, a relatat canalul de televiziune NTV.

Un purtător de cuvânt al municipalităţii a afirmat că autorităţile au refuzat să evacueze imediat zona, unde se află încă mii de persoane, temându-se de producerea unor noi mişcări de panică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici