Cel puţin 15 persoane au fost ucise miercuri în sudul Siriei

Cel puţin 15 persoane au fost ucise miercuri la Deraa, în sudul Siriei, teatrul manifestaţiilor fără precedent împotriva puterii, potrivit unui bilanţ prezentat de militanţi pentru drepturile omului, în timp ce guvernatorul acestui oraş a fost demis.

14 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 15 persoane au fost ucise miercuri în sudul Siriei

Cel puţin 15 persoane au fost ucise miercuri în sudul Siriei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nouă persoane au fost ucise în cursul confruntărilor între forţele de ordine şi manifestanţi, între care două femei, un copil şi un medic, a declarat unul dintre militanţi.

Alte şase persoane au fost ucise în timpul funeraliilor persoanelor ucise în cursul violenţelor nocturne, a adăugat el.

"Forţele de securitate au deschis focul asupra mulţimii în timpul funeraliilor", a declarat un alt militant.

Aceşti militanţi au dezminţit versiunea prezentată de autorităţi, care au imputat violenţele unei "bande armate" şi care au evocat moartea a patru persoane.

Pe de altă parte, preşedintele sirian, Bashar al-Assad, a promulgat un decret care prevede "demiterea" guvernatorului din Deraa, Faycal Khaltoum, a anunţat televiziunea siriană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici