Cel puţin 16 morţi în urma exploziei unei maşini-capcană la periferia Damascului. Printre victime, şapte copii şi mai multe femeie

Şaisprezece persoane, "majoritatea femei şi copii", au fost ucise joi dimineaţa în explozia unei maşini-capcană la Qatana, la periferia de sud-vest a Damascului, a anunţat agenţia oficială siriană Sana.

133 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 16 morţi în urma exploziei unei maşini-capcană la periferia Damascului. Printre victime, şapte copii şi mai multe femeie

Cel puţin 16 morţi în urma exploziei unei maşini-capcană la periferia Damascului (AFP / Televiziunea siriană / MediafaxFoto)

În afară de cei 16 morţi, între care şapte copii şi mai multe femei, 23 de persoane au fost rănite, multe dintre ele aflându-se în stare gravă, după ce "terorişti au provocat explozia unei maşini-capcană plină cu o cantitate importantă de explozivi", a precizat agenţia.

Regimul de la Damasc îi califică "terorişti" pe rebeli şi susţine că sunt înarmaţi şi finanţaţi din străinătate. Această localitate săracă, locuită în general de către sunniţi, dar şi de către o comunitate creştină, se află sub influenţa armatei.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), atacul a vizat reşedinţele unor militari.

Miercuri, un val de atentate a zguduit Damascul şi periferia sa, provocând 13 morţi. Trei atacuri, între care unul cu maşină-capcană, au vizat Ministerul de Interne, soldându-se cu nouă morţi, potrivit OSDO, între care deputatul Abdallah Qirouz, membru al Partidului Naţional Social din Siria, pro-regim, şi opt militari. Potrivit unei surse din cadrul serviciilor de securitate, ministrul a fost rănit.

Explozia unei bombe într-un microbuz s-a soldat cu trei morţi - un jurnalist care lucra pentru presa oficială, o femeie şi un copil, anunţă OSDO - în sectorul 86 al cartierului Mazze, locuit de către alawiţi, minoritate din care provine preşedintele Bashar al-Assad, potrivit OSDO.

O persoană a fost ucisă de două bombe la Jaramana, o localitate favorabilă regimului din sud-estul Damascului locuită în general de către druzi şi creştini. Alte două bombe au explodat în spatele fostului Palat al Justiţiei din centrul Damascului, o persoană fiiind rănită.

În nord-vestul Damascului, o explozie a zguduit cartierul Doumar al-Gharbi, urmată de un bombardament scurt de artilerie, fără să producă victime. În timpul nopţii, noi atacuri au avut loc la Damasc şi la periferia sa, dar nu s-au înregistrat victime.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici