Cel puţin 17 avioane militare americane vor participa în iunie la exerciţii aeriene NATO în Polonia

Şaptesprezece avioane militare americane vor participa, în iunie, la exerciţii aeriene NATO programate în Polonia, anunţă surse oficiale citate de site-ul publicaţiei Stars and Stripes.

259 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 17 avioane militare americane vor participa în iunie la exerciţii aeriene NATO în Polonia

Cel puţin 17 avioane militare americane vor participa în iunie la exerciţii aeriene NATO în Polonia (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Exerciţiile aeriene, care intervin în contextul crizei dintre NATO şi Rusia, vor avea loc în zona bazei aeriene poloneze din Lask.

În momentul de faţă, 12 avioane de vânătoare de tip F-16 sunt deja staţionate în baza aeriană Lask din Polonia, urmând să participe la exerciţii aeriene programate în perioada 2-21 iunie.

Pentru exerciţiile aeriene din Polonia vor fi trimise şi două avioane de alimentare cu carburant în zbor de tip KC-135.

Statele Unite au trimis şase avioane de vânătoare F-15 în ţările baltice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici