Cel puţin 22 morţi şi 32 răniţi în urma exploziei unei conducte petroliere în Mexic

Cel puţin 22 persoane au murit şi alte 32 au fost rănite duminică, în centrul Mexicului, în urma exploziei unei conducte a companiei petroliere naţionale Pemex, au anunţat autorităţile din statul Puebla.

22 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 22 morţi şi 32 răniţi în urma exploziei unei conducte petroliere în Mexic

Cel puţin 22 morţi şi 32 răniţi în urma exploziei unei conducte petroliere în Mexic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Douăzeci şi două de persoane au murit carbonizate, alte 32 au fost rănite şi 83 de case au fost avariate, 32 dintre acestea fiind complet distruse", a declarat Valentin Meneses, ministru de Interne al statului Puebla.

Atât Meneses, cât şi compania Pemex au afirmat că explozia a afectat două conducte, fiind provocată de o tentativă de furt de combustibil. "O bandă de infractori a perforat conductele Pemex" pentru a fura combustibil, însă nu au reuşit să controleze lichidul cu presiune foarte mare, a precizat Meneses.

"Combustibilul a inundat străzile şi s-a aprins de la o scânteie; am văzut râuri de flăcări pe străzi", a adăugat el.

Compania Pemex a precizat că incendiul a fost controlat.

Serviciile de intervenţie au anunţat că aproximativ 20 de maşini au fost carbonizate, iar suflul exploziei a spart ferestrele caselor aflate pe o rază de trei kilometri. La faţa locului se află echipaje de salvare, pompieri, militari şi experţi ai Pemex.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici