Cel puţin 25 de soldaţi au murit în explozia unui depozit de muniţie din Turcia

Douăzeci şi cinci de soldaţi turci au murit într-o explozie violentă "de origine necunoscută", care a distrus miercuri seara un depozit de muniţie din oraşul Afyson, în vestul Turciei, a anunţat joi armata.

258 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 25 de soldaţi au murit în explozia unui depozit de muniţie din Turcia

Cel puţin 25 de soldaţi au murit în explozia unui depozit de muniţie din Turcia (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Un număr de "25 de soldaţi au fost ucişi şi alţi patru au fost răniţi", a precizat un comunicat al Statului Major al armatei, publicat pe site-ul său de Internet, adăugând că a fost deschisă o anchetă pentru a se stabili originea exploziei.

"Durerea noastră este foarte mare", a reacţionat ministrul Mediului şi Pădurilor Veysel Eroglu, care a confirmat bilanţul de 25 de morţi la locul accidentului, în declaraţii transmise de posturile de televiziune.

Ministrul, ales în această provincie, a evocat scenariul unui "accident" în timpul depozitării grenadelor de mână şi a exclus pista unui "atac terorist" al rebelilor separatişti kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), aflaţi în conflict cu forţele de la Ankara.

"Sunt convins că este vorba despre un accident în timp ce manevrau grenadele de mână (...) nu este un sabotaj", a insistat ministrul.

Explozia, survenită la ora 18.15 GMT, a provocat un incendiu important care a fost dificil de controlat, a mai precizat Eroglu.

Numeroase grenade şi alte muniţii au fost împrăştiate în jur de explozie şi vor fi dezamorsate de către genişti ai armatei, sosiţi la faţa locului, a adăugat ministrul.

Autorităţile locale au avertizat populaţia locală cu privire la aceste dispozitive, al căror număr este evaluat la câteva sute, potrivit postului de televiziune NTV.

Victimele au fost sever mutilate de explozia puternică şi sunt greu de recunoscut. Corpurile trebuie să fie transportate într-o clinică militară din Ankara pentru teste ADN în vederea identificării lor, informează acest post de televiziune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici