Cel puţin 27 de persoane au murit într-o busculadă produsă la un festival religios din India - VIDEO

Cel puţin 27 de persoane au murit şi alte zeci au fost rănite într-o busculadă în timpul unui festival religios din sudul Indiei, informează site-ul publicaţiei The New York Times.

114 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 27 de persoane au murit într-o busculadă produsă la un festival religios din India - VIDEO

Cel puţin 27 de persoane au murit într-o busculadă produsă la un festival religios din India (Foto: Arhiva Mediafax Foto)

Incidentul a avut loc în statul Andhra Pradesh, situat în sud-estul Indiei. Potrivit unui oficial din conducerea statului, Arun Kumar, sute de persoane au fost împinse în râul Godavari, pentru a participa la ritualul de îmbăiere specific religiei hindu, în prima zi a festivalului religios Pushkaralu care are loc în oraşul Rajahmundry.

Busculada a fost cauzată de unii pelerini care încercau să-şi recupereze obiectele de încălţăminte, dar, în aglomeraţia generată, s-au dezechilibrat şi au căzut în bancul de nisip din râul Godavari, susţin autorităţile indiene.

Potrivit lui Kumar, incidentul a avut loc la mai puţin de 12 ore de la începerea festivalului de îmbăiere.

Premierul statului Andhra Pradesh, Chandrababu Naidu, a declarat că 27 de persoane au murit în timpul busculadei. El a adăugat că alte 34 de persoane au fost fost internate.

V. Satyanarayana, unul dintre pelerinii care s-au aflat la faţa locului, a susţinut că busculada ar fi durat în jur de 20 de minute.

 

 

"A fost o situaţie înfricoşătoare, cu femei şi copii plângând", a spus el. "Poliţiştii care se aflau acolo erau copleşiţi de situaţie şi a durat mai mult de o oră ca situaţia să revină sub control", a mai precizat Satyanarayana.

Unii dintre pelerini au susţinut că ambulanţele au ajuns greu la faţa locului din cauză că străzile erau blocate de mulţimi de oameni.

Sute de pelerini au început să ajungă în centrul de pelerinaj al oraşului Rajahmundry cu două zile înainte de începerea festivalului.

La festivalul Pushkaralu sunt aşteptate aproximativ 24 de milioane de persoane.

În octombrie 2013, în urma unei busculade provocate în statul Madhya Pradesh, din centrul Indiei, au murit cel puţin 110 persoane, cei mai mulţi fiind femei şi copii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici