Cel puţin 371 de persoane au murit în inundaţiile din Pakistan

Cel puţin 371 de persoane şi-au pierdut viaţa şi aproximativ 4,5 milioane au avut de suferit din cauza inundaţiilor produse în această vară în Pakistan, în special în regiunea de sud, a anunţat vineri Serviciul naţional de gestionare a catastrofelor naturale (NDMA).

92 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 371 de persoane au murit în inundaţiile din Pakistan

Cel puţin 371 de persoane au murit în inundaţiile din Pakistan (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Pakistanul a fost afectat de inundaţii şi în cele două veri precedente, cele mai grave din istoria ţării fiind înregistrate în 2010, când numărul sinistraţilor a ajuns la 21 de milioane, iar pagubele s-au ridicat la 10 miliarde de dolari.

Ca şi în cursul ultimilor doi ani, majoritatea persoanelor sinistrate anul acesta (2,8 milioane) erau din provincia Sind (sud), potrivit NDMA, al cărui bilanţ indică, de asemenea, 705.000 de sinistraţi în Baloutchistan (sud-vest) şi 887.000 în Pendjab (centru).

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici