Cel puţin 38 de morţi într-un atentat comis în timpul funeraliilor unui poliţist, în Pakistan

Un atentat sinucigaş comis în timpul funeraliilor unui poliţist s-a soldat cu cel puţin 38 de morţi şi aproximativ 50 de răniţi, joi, în provincia pakistaneză instabilă Balucistan (sud-vest), au anunţat oficiali, citaţi de AFP.

99 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 38 de morţi într-un atentat comis în timpul funeraliilor unui poliţist, în Pakistan

Cel puţin 38 de morţi într-un atentat comis în timpul funeraliilor unui poliţist, în Pakistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Explozia a avut loc în comisariatul capitalei provinciale Quetta în timpul funeraliilor unui oficial de rang înalt al poliţiei locale, Muhib Ullah, ucis mai devreme, în cursul zilei, împreună cu doi fii ai săi şi un şofer, de către un bărbat înarmat, potrivit unor jurnalişti prezenţi la faţa locului.

"Sunt cel puţin 38 de morţi şi peste 50 de răniţi", a spus pentru AFP Mohammed Tariq, un oficial de rang înalt al poliţiei locale, revizuind în creştere un bilanţ precedent ce anunţa 28 de morţi, inclusiv poliţişti.

"Este vorba despre un atentat sinucigaş", precizează Salim Shahwani, un alt oficial de rang înalt al poliţiei locale.

Moartea lui Muhib Ullah a fost anunţată mai devreme pentru AFP de către Fayyaz Sumbal, un membru al Direcţiei pentru operaţiuni tactice a poliţiei din Quetta. Fayyaz Sumbal a fost ucis în explozia care a avut loc în timpul funeraliilor colegului său, au anunţat cu regret surse din cadrul poliţiei.

Acest atentat intervine în timp ce Pakistanul se pregăteşte de Eid el-Fitr, sărbătoare care marchează sfârşitul Ramadanului.

Rebeli secesionişti ai Armatei de Eliberare din Balucistan au ucis marţi 14 persoane, inclusiv membri ai forţelor de securitate pakistaneze, după ce le-au oprit vehiculele la puncte de control false.

Provincia Balucistan, bogată în hidrocarburi şi în minerale, este afectată de violenţe comise împotriva minorităţii musulmane şiite, de atacuri ale unor combatanţi talibani şi de o insurecţie locală.

Rebelii din Balucistan s-au răsculat în 2004, cerând independenţa regiunii lor, care acoperă peste 40% din teritoriul Pakistanului, dar rămâne subdezvoltată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici