Cel puţin 44 de deţinuţi au fost ucişi în timpul asaltului de la Baaquba

Cel puţin 44 de deţinuţi au fost ucişi în noaptea de luni spre marţi în cursul unui atac al insurgenţilor asupra unui post de poliţie din Baaquba, la 60 de kilometri nord-est de Bagdad, au anunţat marţi surse medicale şi de securitate.

267 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 44 de deţinuţi au fost ucişi în timpul asaltului de la Baaquba

Cel puţin 44 de deţinuţi au fost ucişi în timpul asaltului de la Baaquba (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Purtătorul de cuvânt al premierului Nuri al-Maliki, care se ocupă de securitate a afirmat că deţinuţii au fost ucişi de insurgenţi în timp ce alţi oficiali au afirmat că aceştia au fost ucişi de forţele de securitate în timp ce încercau să evadeze.

"Un grup de insurgenţi a lansat un atac, cu arme automate, la Baaquba", un oraş situat la aproximativ 60 de kilometri nord-est de capitală, în noaptea de luni spre marţi, "după care forţele de securitate au răspuns asaltului", a declarat generalul Abdelamir Mohamed Reda pentru AFP.

Un colonel din cadrul forţelor armate a declarat că insurgenţii "au preluat controlul asupra cartierelor Katun, Mafraq şi Mwalemine, în vestul şi centrul oraşului Baaquba, timp de mai multe ore, după care forţele guvernamentale au făcut front comun şi au recâştigat (controlul asupra acestor) sectoare".

Este vorba despre primul asalt asupra acestui oraş, capitala provinciei Diyala, de la începutul ofensivei lansate pe 9 iunie de insurgenţi conduşi de jihadişti sunniţi din cadrul grupării teroriste Statul Islamic în Irak şi Levant (SIIL), care au preluat controlul asupra mai multor sectoare din nordul ţării, inclusiv asupra celui de-al doilea cel mai important oraş din ţară, Mosul, şi provinciei acestuia Ninive, dar şi asupra oraşului Tikrit, capitala provinciei Salaheddine, situat la 160 de kilometri nord de Bagdad.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici