Cel puţin 50 de morţi în Rio de Janeiro, din cauza ploilor - GALERIE FOTO

Ploile torenţiale, care cad fără încetare începând de luni seara, au provocat moartea a 50 de persoane în statul Rio de Janeiro, dintre care 26 numai în Rio, unde au generat haos şi au inundat numeroase cartiere, a anunţat marţi apărarea civilă.

35 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 50 de morţi în Rio de Janeiro, din cauza ploilor - GALERIE FOTO

Cel puţin 50 de morţi în Rio de Janeiro, din cauza ploilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Difuzat în jurul prânzului, acest bilanţ a crescut în capitala statului, unde a ajuns la 26 de morţi. Alte aproximativ 20 de persoane au fost declarate dispărute.

Bilanţul menţionează 14 morţi în suburbia Niteroi şi nouă în Sao Gonçalo, toate fiind victimele unei alunecări de teren. O persoană a murit la Nilopolis (o suburbie din nord).

Ploile au început luni seara, în jurul orei locale 17.00, surprinzând locuitorii în drum spre casele lor.

Primarul oraşului Rio, Eduardo Paes, a cerut populaţiei să rămână în locuinţe deoarece principalele căi de acces către centrul oraşului şi numeroase tunele sunt blocate din cauza inundaţiilor sau alunecărilor de teren. Şcolile au rămas închise marţi dimineaţa.

Podul de 15 kilometri care leagă Rio de Niteroi, oraşul situat de cealaltă parte a golfului, era închis din cauza rafalelor puternice de vânt.

Mai multe zboruri între Rio şi Sao Paulo au fost anulate, aeroportul intern din Santos Dumont fiind închis în mai multe rânduri din cauza intensităţii ploilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici