Cel puţin 60 de morţi într-o serie de atentate comise la Bagdad împotriva pelerinilor şiiţi

Cel puţin 60 de persoane au murit în ultimele 48 de ore la Bagdad într-o serie de atentate împotriva pelerinilor care comemorează moartea imamului Musa Kazim, anunţă surse din cadrul serviciilor de securitate irakiene.

12 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 60 de morţi într-o serie de atentate comise la Bagdad împotriva pelerinilor şiiţi

Cel puţin 60 de morţi într-o serie de atentate comise la Bagdad împotriva pelerinilor şiiţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Atacurile împotriva pelerinilor, soldate şi cu peste 300 de răniţi, intervin în contextul blocajului politic din Irak, la patru luni după alegerile parlamentare, în contextul în care nu s-a ajuns la niciun acord privind numirea viitorului prim-ministru şi formarea guvernului.

Joi dimineaţă, o bombă a explodat în cartierul Baab-al-Muazam, omorând patru persoane şi rănind alte 46. O altă bombă a provocat moartea a trei persoane şi rănirea altor 31 în zona Machtal.

Sute de mii de şiiţi, unii veniţi chiar din străinătate, s-au adunat la Bagdad pentru a marca moartea lui Musa Kazim, al şaptelea din cei 12 imami veneraţi de şiiţi.

Atacul cel mai grav a provocat moartea 28 de persoane şi rănirea altor 136, când un kamikaze s-a aruncat în aer miercuri seara în cartierul Azamiya.

În alt cartier, Yarmuk, un atentat cu bombă s-a soldat cu 14 morţi şi sute de răniţi, iar cinci persoane au murit în cartierele Fudailia şi Bagdad al-Jadida.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici