Cel puţin 62 de persoane au murit în Siria, majoritatea civili, în timpul violenţelor de joi

Violenţele au provocat joi moartea a cel puţin 62 de persoane în Siria, majoritatea fiind civili ucişi în represiunea trupelor regimului împotriva mişcării de contestare, conform unui nou bilanţ al Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (OSDO).

243 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 62 de persoane au murit în Siria, majoritatea civili, în timpul violenţelor de joi

Cel puţin 62 de persoane au murit în Siria, majoritatea civili, în timpul violenţelor de joi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Treizeci şi cinci de civili au fost ucişi în operaţiunile militare din Homs şi Hama (centru), Idleb (nord-vest) şi Deraa (sud), a menţionat OSDO. În acelaşi timp, 18 militari şi nouă dezertorii au fost ucişi în timpul luptelor din aceleaşi regiuni, precum şi în Latakia (nord-vest).

Cele mai multe victime au fost înregistrate în provincia Idleb, unde 17 de civili au fost ucişi de către focurile de arme ale forţelor guvernamentale, între care zece în timpul unui atac asupra unui autobuz care încerca să ajungă în Turcia, conform OSDO. Printre victime erau femei şi copii.

Doisprezece alţi civili au fost ucişi de trupele regulate, în provincia Homs, dintre care nouă în Qousseir. În plus faţă de aceştia, cinci civili au murit în Hama şi unul în Deraa, a adăugat organizaţia.

De partea armatei, şapte militari au fost ucişi în Homs, doi în Hama, trei în Idleb, cinci în Latakia şi unul în Deraa. Dintre militarii disidenţi, şase au fost ucişi în Homs, doi în Latakia, şi unul în Idleb.

Aceste violenţe au avut loc în pofida unui apel al Consiliului de Securitate al ONU pentru încetarea focului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici