Cel puţin 75 de morţi în urma cutremurului din Indonezia

Cel puţin 75 de persoane au murit în urma cutremurului de 7,6 grade produs miercuri în regiunea indoneziană Padang, pe Insula Sumatra, anunţă vicepreşedintele indonezian Jusuf Kalla.

27 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 75 de morţi în urma cutremurului din Indonezia

Cutremur cu magnitudinea de 7,6 în Indonezia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bilanţul anterior, furnizat de Ministerul Sănătăţii, era de cel puţin 13 morţi.

Institutul geologic american (USGS) a estimat la 7,9 magnitudinea seismului, al cărui epicentru a fost localizat la 78 de kilometri de localitatea Padang din Sumatra.

Cutremurul înregistrat la ora locală 17.16 (13.16 ora României) a fost localizat în Oceanul Indian, la 78 de kilometri sud-vest de oraşul Padang, în provincia Sumatra de Vest, şi la o adâncime de 71 de kilometri, potrivit agenţiei.

Pentru moment nu există informaţii privind eventuale pagube.

Mii de persoane se află sub dărâmături

Potrivit autorităţilor indoneziene, citate de Sky News, mii de persoane se află sub dărâmături pe insula Sumatra, după seismul produs miercuri.

Cutremurul a provocat distrugerea de locuinţe, hoteluri, şcoli şi alte clădiri.

Mişcarea telurică a fost simţită şi în împrejurimi, iar personalul câtorva clădiri foarte înalte din Singapore, situat la o distanţă de 442 de kilometri, a fost evacuat.

Indonezia este situată pe Cercul de Foc al Pacificului, unde joncţiunea mai multor plăci continentale provoacă o activitate vulcanică şi telurică intensă.

În 2004, un cutremur produs în largul insulei Sumatra a generat un tsunami devastator, care a provocat moartea a peste 200.000 de persoane în mai multe ţări din Asia, dintre care 168.000 în Indonezia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici