Cel puţin 87 de imigranţi din nordul Africii au fost transportaţi într-un port din sudul Spaniei

O ambarcaţiune aparţinând misiunii spaniole de salvare a imigranţilor din Marea Mediterană, Open Arms, a ajuns joi în portul Algeciras din sudul Spaniei cu 87 de migranţi la bord, pe care i-au salvat din apropierea coastei libiene, informează Reuters.

112 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 87 de imigranţi din nordul Africii au fost transportaţi într-un port din sudul Spaniei

Cel puţin 87 de imigranţi din nordul Africii au fost transportaţi într-un port din sudul Spaniei

Organizaţia Proactiva Open Arms operează pe mare între Libia şi sudul Europei în cadrul unei misiuni care are scopul de a ajuta migranţii care îşi pun viaţa în pericol în încercarea de a traversa marea, ce provin din nordul Africii.

Cei 87 de oameni au fost salvaţi de pe o ambarcaţiune gonflabilă care plutea în derivă, cu un motor defect, pe data de 2 august, a transmis Open Arms.

Aceştia includ 84 de persoane din Sudan, un sirian, un egiptean şi un gambian, printre care şi 12 copii, a anunţat organizaţia.

”Am ajuns la plutele în care se aflau aceşti oameni care erau într-o stare foarte proastă şi speriaţi de faptul că suntem o barcă libiană şi dorim să îi ducem înapoi în Libia”, a declarat într-o conferinţă de presă şeful misiunii Open Arms Ricardo Gatti.

Misiunea a transmis că migranţii sunt speriaţi că vor fi trimişi înapoi în Libia deoarece pot fi încarceraţi şi torturaţi, mulţi spunând că mai bine mor decât să se întoarcă în Libia.

In Spania, aceştia vor fi procesaţi înainte de a primi statutul de refugiaţi în Europa sau vor fi deportaţi în ţările din care provin.

Franţa va primi aproximativ 20 dintre aceştia, a anunţat o sursă de la Palatul Elysee. O echipă a biroului pentru refugiaţi Ofpra va merge în Spania pentru a-i identifica pe cei care vor ajunge în Franţa, a transmis aceeaşi sursă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici