Cel puţin doi morţi şi zece răniţi, în urma unui accident la o fabrică în SUA

Cel puţin două persoane au murit, iar alte patru se aflau în stare critică, luni, în urma unui accident la o fabrică din Ohama, în Nebraska (centru), au anunţat autorităţile.

65 afișări
Imaginea articolului Cel puţin doi morţi şi zece răniţi, în urma unui accident la o fabrică în SUA

Cel puţin doi morţi şi zece răniţi, în urma unui accident la o fabrică în SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Incidentul a avut loc luni la International Nutrition, o companie care produce hrană şi alte produse pentru animale şi păsări, relatează CNN. "Am auzit o explozie şi au început să cadă lucruri", a declarat un muncitor, Nate Lewis, pentru KETV, un post afiliat CNN. "Era întuneric beznă înăuntru. Tot ceea ce am putut să văd a fost focul. A trebuit să ies de acolo", a adăugat el.

În momentul incidentului, în instalaţie se aflau 38 de persoane, a declarat Bernard Kanger, comandantul interimar al pompierilor din Ohama. Zece dintre persoanele rănite a fost necesar să fie conduse la spital, a adăugat el, precizând că patru se aflau în stare gravă. Alte şapte persoane au primit îngrijiri la faţa locului, a precizat aceeaşi sursă.

Două peroane au decedat, a anunţat Kanger, adăugând că una a fost identificată de către poliţie ca fiind Keith Everett, în vârstă de 53 de ani. Celălalt corp a rămas înăuntrul instalaţiei, după ce oficiali au anulat eforturi de salvare, din cauza frigului şi rafalelor de vânt.

Ambii muncitori care au murit au fost descoperiţi la etajul al doilea. Al doilea corp urma să fie recuperat marţi, în urma unei operaţiuni laborioase, potrivit lui Kanger. El a adăugat că restul persoanelor de la fabrică au fost prezente la apel luni seara, dar că marţi urmează să fie efectuate noi verificări.

Cauza accidentului industrial este investigată, a anunţat Kanger, dar oficiali nu sunt pregătiţi să spună că a fost cauzat de o explozie. "Ceea ce ştim este că a avut loc un eveniment semnificativ, care a cauzat o problemă catastrofală la nivelul structurii", a spus el. Oficialul a declarat că al doilea şi al treilea etaj al instalaţiei s-a surpat, o cantitate importantă de bucăţi de beton, oţel şi tablă prăbuşindu-se până la primul etaj.

Cel puţin 50 de pompieri au intervenit în urma unui apel de urgenţă. Un mucitor, conştient şi care putea vorbi, a fost scos dintre dărâmături de către pompieri, după o intervenţie de 10-15 minute.

Un purtător de cuvânt al Administraţiei Pentru Sănătatea şi Siguranţa Muncii (OSHA), Scott Allen, a anunţat că anchetatori din cadrul instituţiei au fost trimişi la fabrică, unde o parte a clădirii s-a surpat. În opinia sa, este prea devreme pentru stabilirea cauzelor accidentului.

Potrivit unor date OSHA citate de CNN, la International Nutrition Inc. au fost înregistrate 35 de încălcări în ultimii 40 de ani. Firma a fost amendată de OSHA în 2013 cu suma de 10.000 de dolari, în urma unei investigaţii care a relevat şase încălcări, potrivit purtătorului de cuvânt. Investigaţiile cu privire la accident sunt conduse de OSHA, iar cele cu privire la decese de către poliţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici