Cel puţin două persoane au murit în urma unei avalanşe în Alpii francezi

Un bărbat în vârstă de 43 de ani şi fiica sa de 11 ani au murit în timp ce se aflau într-o vacanţă la schi, în urma unei avalanşe produse în Alpii francezi, au anunţat, luni, echipele de salvare, relatează site-ul postului BBC.

217 afișări
Imaginea articolului Cel puţin două persoane au murit în urma unei avalanşe în Alpii francezi

Cel puţin două persoane au murit în urma unei avalanşe în Alpii francezi

Victimele locuiau la Paris şi au dispărut în apropierea staţiunii turistice Val d'Isère, aflată în districtul Savoie. Cei doi au fost găsiţi duminică, la 2.930 de metri altitudine.

Zona a fost închisă din cauza riscului de avalanşă, au informat oficialii. Un turist de altă naţionalitate a murit într-un incident diferit din regiune.

Autorităţile au demarat o anchetă privind motivul pentru care bărbatul şi fiica sa schiau într-o zonă în care serviciile de intervenţie avertizaseră oamenii să rămână pe traseele marcate.

Poliţia a pornit o operaţiune de căutare, folosind inclusiv elicoptere, pentru a îi găsi pe cei doi. Aceştia au fost găsiţi în jurul prânzului, într-o zonă înconjurată de stânci.

Alţi doi turişti au fost răniţi în urma unei avalanşe produse în Alpii elveţieni.

Duminică, autorităţile elveţiene au avertizat că mai multe avalanşe au fost declanşate în apropierea graniţei cu Franţa.

Condiţiile de vreme din această iarnă au provocat mai multe incidente în staţiunile turistice din Alpi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici