Cel puţin şase morţi în Mexic, în urma deraierii unui tren cu imigranţi clandestini

Cel puţin şase persoane au murit, iar alte 22 au fost rănite duminică în sud-estul Mexicului, în urma deraierii unui tren de mărfuri la bordul căruia se aflau aproximativ 300 imigranţi clandestini, a anunţat Protecţia Civilă.

70 afișări
Imaginea articolului Cel puţin şase morţi în Mexic, în urma deraierii unui tren cu imigranţi clandestini

Cel puţin şase morţi în Mexic, în urma deraierii unui tren cu imigranţi clandestini (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Accidentul a avut loc duminică dimineaţa la Huimanguillo, în statul Tabasco, a precizat într-un mesaj postat pe contul său de Twitter Luis Felipe Puente, coordonator în cadrul Protecţiei Civile la Ministerul mexican de Interne.

Trenul "transporta în special fier vechi, dar în el se aflau şi mulţi (imigranţi) (...). Este posibil să existe şi maimulţi morţi', a declarat Felipe Puente pentru postul de radio Formato 21.

"Aproximativ 300 de imigranţi ilegali călătoreau în tren", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Protecţiei Civile din Huimanguillo.

Accidentul de duminică s-a produs într-o zonă mlăştinoasă în care accesul este foarte dificil, a adăugat funcţionarul guvernamental.

Sute de imigranţi clandestini din America Centrală urcă zilnic la bordul unor trenuri marfă care fac legătura între frontiera cu Guatemala, la sud, şi cea cu Statele Unite, la nord.

Potrivit Comisiei Naţionale pentru Drepturile Omului (CNDO), aproximativ 140.000 de cetăţeni străini intră anual în mod ilegal pe teritoriul Mexicului, în încercarea de a ajunge în Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici