Cel puţin un palestinian ucis într-o lovitură aeriană israeliană

Cel puţin un palestinian a fost ucis, iar alţi doi răniţi, marţi seara, într-o lovitură aeriană israeliană asupra unei tabere de refugiaţi din Jabaliya, la nord de oraşul Gaza, au anunţat surse medicale locale.

137 afișări
Imaginea articolului Cel puţin un palestinian ucis într-o lovitură aeriană israeliană

Cel puţin un palestinian ucis într-o lovitură aeriană israeliană (Imagine: mediafax Foto/AFP)

Abdallah al-Telbani, în vârstă de 22 de ani, circula pe un scuter, în momentul în care a fost ucis. În schimb, poziţia celorlalţi doi răniţi nu era clară.

Postul public israelian de radio a anunţat că tânărul era membru al grupării radicale Jihadul Islamic. Un combatant din cadrul Jihadului Islamic a fost ucis, iar alţi cinci răniţi, pe 7 decembrie, în două raiduri aeriene israeliene asupra Fâşiei Gaza.

Însă Brigăzile Al-Qods, organizaţia militară a mişcării, au subliniat, într-un comunicat, că niciunul dintre membrii săi nu a fost atins. Însă nu este un lucru neobişnuit ca, în cadrul numeroaselor organizaţii înarmate din Fâşia Gaza, activiştii să servească mai multe grupări.

De asemenea, armata israeliană a anunţat într-un comunicat că a vizat "o echipă asociată recent unor activităţi teroriste în Fâşia Gaza".

Această lovitură aeriană survine în contextul în care mişcarea islamistă Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza, este angajată într-un proces de "reconciliere naţională" cu mişcarea rivală Fatah, condusă de preşedintele palestinian Mahmoud Abbas.

Jihadul Islamic, principalul protagonist al unor confruntări cu Israelul pe teritoriul Fâşiei Gaza, este parte şi la o încercare de reconciliere între principalele facţiuni palestiniene.

Creată în 1980 şi de inspiraţie proiraniană, mişcarea, care reprezintă cea de a doua cea mai importantă forţă de luptă din Fâşia Gaza, se află într-un armistiţiu tacit cu Israelul, de la sfârşitul lui octombrie.

Ultima lovitură aeriană israeliană soldată cu victime în Fâşia Gaza a avut loc pe 9 decembrie, când un bărbat şi fiul său în vârstă de 12 ani au fost ucişi într-un raid care a vizat o casă de lângă un centru de antrenament al Hamas.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici