Cel puţin zece militanţi islamişti, ucişi în Pakistan după atacul unui avion american fără pilot

Cel puţin zece militanţi islamişti au fost ucişi de mai multe rachete lansate de un avion american fără pilot, atacul având loc într-o regiune controlată de rebeli, din zonele tribale aflate în nord-vestul Pakistanului, potrivit unui bilanţ de luni al serviciilor de securitate.

530 afișări
Imaginea articolului Cel puţin zece militanţi islamişti, ucişi în Pakistan după atacul unui avion american fără pilot

Cel puţin zece militanţi islamişti, ucişi în Pakistan după atacul unui avion fără pilot american (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Rachetele americane au fost lansate asupra unui refugiu al militanţilor din regiunea Shawal, din districtul Waziristanul de Nord, aflat la graniţa cu Afganistan", a declarat un reprezentant al serviciilor de securitate. "Trupurile au fost carbonizate", a adăugat acesta, menţionând că procesul de identificare a corpurilor este în desfăşurare.

Clădirea vizată era situată în satul Dray Nashtar, la aproximativ 65 de kilometri vest de Miranshah, principalul oraş din Waziristanul de Nord cunoscut ca fiind sub controlul talibanilor.

Potrivit locuitorilor, militanţii au împânzit zona din jurul clădirii pentru a evacua trupurile victimelor şi răniţii.

"A fost semnalată declanşarea unui incendiu în această clădire, după ce patru rachete au lovit-o", a declarat un membru al unui trib local.

Potrivit Washington, această regiune din nord-vestul Pakistanului este una foarte importantă pentru organizarea atentatelor de către talibani şi Al-Qaida împotriva Occidentului, precum şi în Afganistan.

Un alt atac asupra militanţilor islamişti, al unui avion fără pilot american, a provocat moartea a 15 persoane pe 4 iunie, printre victime găsindu-se şi un important membru al Al-Qaida, Abu Yahya al-Libi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici